Intresseanmälan för att bli kontaktperson

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Bli kontaktperson

Att vara kontaktperson innebär en fantastisk möjlighet att få vara ett stöd för en annan människa och känna att man bidrar till något bra både för sig själv och en medmänniska.

Kontaktpersonens uppgift

En kontaktperson är en medmänniska med uppgift att vara kompis, umgås och hitta på aktiviteter några timmar i veckan. Kontaktpersonen ska vara ett stöd så att personen ska kunna leva ett självständigt liv med en meningsfull fritid och minskad social isolering.

Utifrån behovet som finns får kontaktpersonen ett uppdrag som beskriver hur stödet skall se ut och hur ofta träffarna ska vara. Kontaktpersonen får stöd och vägledning, samt ekonomisk ersättning från kommunen.

En fantastisk möjlighet att få vara ett stöd för en annan människa, och att känna att man bidrar till något bra och utvecklande både för sig själv och en medmänniska.

Vad krävs för att bli en kontaktperson?

Du som vill bli kontaktperson behöver ingen särskild utbildning. Det viktiga är att du har tid och engagemang att hjälpa någon annan. Det finns behov av kontaktpersoner i alla åldrar, men du behöver vara minst 18 år.

 

Frågor om e-tjänsten

Socialförvaltningen
social@vingaker.se
0151-191 61

Personuppgiftsansvarig

Kommunstyrelsen
kommunstyrelsen@vingaker.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Ålder: minst 18 år
  • Inloggning via Bank-ID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa