Grundskola- Specialkostintyg

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

De barn och elever som behöver särskild mat på grund av allergi, intolerans eller andra medicinska orsaker anmäler detta i e-tjänsten. Genom att signera digitalt med e-legitimation skickas din ansökan till Vingåkers kommun. Du får ett bekräftelsemejl när intyget är inskickat. Vi kommer ta kontakt med dig om komplettering behövs alternativt om önskad specialkost ej kan tillgodoses. Specialkost erbjuds de barn som av medicinska skäl inte kan äta den ordinarie maten. Nötter och jordnötter förekommer inte i maten och får heller inte medtas till skolan. Om barnet/eleven har en svår allergi mot detta är det ändå viktigt att informationen fylls i.

Vid önskan om fläskfri samt vegetarisk mat behöver inget specialkostintyg fyllas i, dock behöver förskolepedagog/lärare meddelas.

Om du saknar E-legitimation, E-postadress alternativt telefonnummer, fyll i pappersintyg som tillhandahålls av ditt barns skola/förskola.

Vänligen fyll i ett nytt specialkostintyg inför höstterminen i förskoleklass, årskurs 4 samt årskurs 7, samt vid eventuellt skolbyte eller förändringar i kosten. Intyget sparas så länge det är giltigt. Makulering av gamla intyg sker årligen.

Frågor om e-tjänsten

Susanne Larsson
susanne.larsson2@vingaker.se
0151-19146
www.vingaker.se

Personuppgiftsansvarig

Kommunstyrelsen
kommunstyrelsen@vingaker.se

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa